top of page
logo-tilia-print.png

Politika zasebnosti
Tilia print Roman Klemenčič s.p.

Obvestilo o uporabi piškotkov

To obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih na uporabnikovem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi.
Pod pojmom »Tilia print«, se v tem dokumentu razume Tilia print Roman Klemenčič s.p., podjetje s sedežem na Ulici Štefana Kovača 3, 9231 Beltinci. 

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna mesta ustvarijo med obiskom in se ob obisku spletne strani prenesejo na uporabnikov računalnik, pametni telefon ali drugo napravo ter se uporabljajo v brskalniku. Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Zaradi uporabe piškotkov lahko Tilia print uporabnikom prikazuje relevantno in zanimivo ponudbo in jim zagotovi prijetno uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni uporabnikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa bolj učinkovito in uporabniku prijazno. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko po želji omeji ali onemogoči shranjevanje piškotkov. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Katere piškotke uporablja spletna stran Tilia print?

Tilia print uporablja piškotke, ki so razvidni iz spodnje tabele. 

Tabela piškotkov
Nastavitve za nadzor piškotkov

Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad uporabnikovimi nastavitvami za piškotke. Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov spletna stran ne bo delovala pravilno ali enako učinkovito. Če uporabnik izbriše vse piškotke, njegove preference ne bodo shranjene in obvestilo o piškotkih bo prejel vsakič, ko bo obiskal to spletno stran. Večina modernih spletnih brskalnikov uporabniku nudi splošne informacije o piškotkih in uporabniku omogoča, da si ogleda vse naložene piškotke in mu dovoli, da izbriše vse ali posamične piškotke, ter mu omogoča, da blokira ali dovoli piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko uporabnik normalno izključi posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb. Če uporabnik spremeni nastavitve za piškotke v svojem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbriše ali blokira vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskuje, ne le za spletne strani, katerih upravljavec je Tilia print. Informacije o piškotkih se v spletnih brskalnikih običajno nahajajo v razdelku »pomoč«. 

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v vašem spletnem brskalniku.
Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Posodobljeno dne 6. 1. 2023

bottom of page