top of page
Tiskarna Tilia print

Splošni pogoji
Tilia print Roman Klemenčič s.p.

MINIMALNE VREDNOSTI IN KOLIČINA NAKUPA: 

Za pravne subjekte (podjetja, društva, organizacije, itd...) in fizične osebe so minimalne količine naročila navedene pri posamičnih izdelkih.

Cene so oblikovane za plačilo po predračunu oz. ob prevzemu blaga. Blago lahko naročite tudi s tiskom in/ali z vezenjem. Naročite lahko na naslednje načine:

- OSEBNO v našem podjetju: Tilia print Roman Klemenčič s.p., Ulica Štefana Kovača 3, 9231 Beltinci;

- PO ELEKTRONSKI POŠTI: tilia.print@siol.net ali info@tilia-print.com;

- V SPLETNI TRGOVINI: www.tilia-print.com .

Na podlagi naročila bomo pripravili predračun/ponudbo. Blago izdamo po plačilu predračuna na naš transakcijski račun (TRR) ali ob plačilu računa na sedežu podjetja ob prevzemu naročenega blaga. Prodaja je namenjena pravnim osebam (d.o.o, sp, d.n.o., javne ustanove, zavodi, društva, uprave) in fizičnim osebam. V primeru, da zaloga določenega izdelka poide, ne jamčimo ponovne nabave blaga. Dobavni roki: od potrditve naročila oziroma po plačilu predračuna lahko blago prevzamete osebno ali pa ga prejmete v roku do štiri delovnih dni po distributerju: od vrat do vrat ali GLS. Za blago, ki ni na zalogi, je dobavni rok od štiri do deset delovnih dni, oziroma po dogovoru. Stroške pakiranja ne zaračunavamo. Stroške dostave poravna kupec po uradnem ceniku distributerja ob prevzemu naročenega blaga.

Pri naročilu tiska/vezenja se rok dobave podaljša za čas, ki je potreben za tisk oz. vezenje, to je štiri do šest delovnih dni, oziroma po dogovoru. Naročeno in dostavljeno blago ostaja last prodajalca, dokler ni v celoti plačano. Reklamacije na količino blaga upoštevamo ob prevzemu le-tega, glede na kakovost pa 14 dni od prevzema blaga z reklamacijskim zapisnikom. Morebitna reklamacija ne velja za blago s tiskom, če storitev ni bila naročena pri nas. 

Kupec je seznanjen, da so dovoljena manjša odstopanja blaga prikazanega v katalogu, npr: oblika, velikost, barva, material ipd. Fotografije nekaterih izdelkov so simbolične. Vzorce izdelkov si lahko ogledate na sedežu podjetja Tilia print Roman Klemenčič s.p., Ulica Štefana Kovača 3, Beltinci 9231, ali pa vam jih pošljemo na ogled. 

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa na spletni strani, ki je dostopna na povezavi www.tilia-print.com/e-trgovina (v nadaljevanju: 'spletna stran') in jo upravlja podjetje Tilia print Roman Klemenčič s.p., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju: 'ponudnik').

Pred nakupom preko spletne strani, prosimo, preberite:

 • te pogoje poslovanja,

 • pomoč pri nakupu,

 • dostavo, 

 • našo politiko zasebnosti,  ki se nanaša na varstvo vaše zasebnosti in varovanja osebnih podatkov.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele, in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Bistvene lastnosti blaga, cene, vključno z vsemi davki in drugimi dajatvami ter podatki o načinu plačila in dobave veljajo v trenutku dokončne potrditve naročila. Podatek o roku dobave velja v trenutku dokončne potrditve. V primeru morebitne spremembe roka dobave bodo prodajni svetovalci iz klicnega centra stranke ustrezno in pravočasno obvestili.

Cena izdelka, vrednost DDV-ja in strošek poštnine so razvidni v nakupovalni košarici. Prav tako boste o vseh podatkih o vašem spletnem naročilu obveščeni na e-naslov, ki ste ga navedli v nakupovalni košarici pri vnosu vaših podatkov, še isti trenutek, ko ste oddali naročilo. Če le-tega ne prejmete, obstaja možnost, da ste navedli napačen e-naslov. V takšnem primeru vas prosimo, da pišete na e-naslov: info@tilia-print.com

1. Dokončna potrditev naročila

Spletno naročilo NI POTRJENO v trenutku, ko uporabnik prejme avtomatsko potrditev naročila po opravljenem nakupu, ki nosi naslov: NAROČILO STRANKE: št. Gre za avtomatsko generirano sporočilo, ki vas obvesti, da je spletno naročilo bilo uspešno oddano. Naročilo potrdimo ročno v drugem (naslednjem) e-sporočilu. Šele takrat se naročilo smatra za dejansko potrjeno.

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, lahko to po e-pošti, na naslovih: tilia.print@siol.net ali info@tilia-print.com .

2. Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja, če je to potrebno (ime in sedež podjetja, številka registra);

 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, naslov); 

 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);

 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku);

 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);

 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave);

 • način plačila in dostave;

 • časovno veljavnost ponudbe;

 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka;

 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Identiteta podjetja in kontaktni podatki

 • Ponudnik in njegov naslov: Tilia Print Roman Klemenčič s.p., d.o.o. Ulica Štefana Kovača 3, 9231 Beltinci

 • Elektronski naslov: tilia.print@siol.net (uporabniki naj pošljejo e-sporočilo za kakršnekoli ugovore, pripombe, vprašanja ali izjave)

 • Matična številka:  1424831

 • Identifikacijska številka za DDV: SI55451403

4. Postopek nakupa

I. Izbira izdelka

Na spletni strani kupec izbere izdelek in klikne na povezavo ''V košarico! ''. Sistem kupca obvesti, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želi zaključiti nakup, klikne na  ''Ogled nakupovalne košarice" in sistem ga pripelje v nakupovalno košarico.

II. Odstranitev  izdelka iz nakupovalne košarice

Na spletni strani, v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico.

Če želi odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, je potrebno klikniti na ikono košarice in križec ''odstranite''. Če želi dodati določen izdelek v košarico, potem klknite na povezavo ‘domov’. S klikom na omenjeno povezavo se  uporabnik/kupec vrne nazaj spletno trgovino.

III. Nakupovalna košarica  

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja.

A Podatki računa

Potrebno je posredovati zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Vpisati je potrebno vsaj eno veljavno telefonsko številko.

Obrazec omogoča, da se lahko ustvari račun in so pri naslednjem naročilu podatki za nakup že shranjeni.

Omogoča tudi možnost pošiljanja na drug naslov.

B  Način dostave

Izbere se način dostave. Cena dostave se obračuna po veljavnem ceniku dostavne službe GLS, razen v primeru dostave po povzetju, kjer je cena odvisna od zneska odkupa. 

Naročilo pa se lahko tudi osebno prevzame na naši lokaciji, Ulici Štefana Kovača 3, 9231 Beltinci. 

C  Način plačila

Izbere se način plačila.

D Pregled naročila

Prikazani so izdelki, ki jih je kupec med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek poštnine,  vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se naročilo zaključi.

IV. Zaključek naročila 

Potrebno je pregledati posredovane podatke za dostavo, način plačila in vsebino nakupovalne košarice. Naročilo je potrejeno s klikom na gumb 'Oddaja naročila''. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, potem kupec prejme potrditveno e-pošto na navedeni e-naslov. Pri tem gre za avtomatski odgovor, ki pomeni, da smo naročilo sprejeli, vendar pa to ne pomeni, da je naročilo z naše strani potrjeno. Naročilo je potrjeno, ko uporabnik - kupec, od nas prejme drugo e-poštno sporočilo, v katerem so tudi podatki o TRR-ju. 

VI. Odstop od naročila pred dostavo

Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori preko e-pošte na naslov info@tilia-print.com

5. Cene

Vse cene navedene na spletni strani so končna cena in so v njej že zajeti vsi prispevki in davki.

Na strani, kjer je naročilnica, sta specificirana cena izdelka z vključenim DDV-jem ter strošek dostave/poštnine.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik pošlje potrditveno e-sporočilo z navedenim TRR-jem. Od tega trenutka so vse cene in ostali pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Način plačila je z gotovino ob prevzemu, GLS d.o.o. ali plačilo predračuna. 

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu, kar pa ne velja za naročila oddana po telefonu. V tem primeru ponudnik hrani podatke o naročniku samo v bazi podatkov o strankah podjetja v sklopu programa E-računi, ki ga podjetje uporablja za svoje računovodske potrebe.

Pri opisih in cenah izdelkov lahko pride do napak. Pridržujemo si pravico do spremembe cene izdelkov brez predhodne najave.

6. Multimedijska vsebina

Na spletni trgovini so navedeni glavni podatki o izdelkih in za boljšo predstavljivost tudi fotografije in videoposnetke izdelkov (slike in videi so simbolični). Čeprav se trudimo zagotoviti natančne fotografije in video prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz lahko nekoliko odstopajo od resničnega stanja izdelkov.

7. Plačilo po povzetju

Blago, kupljeno na spletni strani podjetja Tilia print Roman Klemenčič s.p. kupec plača po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljalcu.

Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS d.o.o., ponavadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

8. Pravica do odstopa nakupa,vračilo blaga

Vračilo blaga ni mogoče, razen v primeru utemeljene reklamacije. 

9. Dostava

Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času. Naročila, ki jih prejmemo ob delavnikih do 10. ure, bomo na navedeni naslov poslali še isti dan (v kolikor je izdelek pri nas na zalogi). Če naročenega blaga slučajno ni na zalogi, vam bomo to takoj sporočili. Dostava poteka samo na področju Evrope. Za dostavo blaga skrbi podjetje GLS d.o.o. in Pošta Slovenije, ponavadi že naslednji dan, vendar najkasneje v 10 dneh od odpreme blaga. Dostavni uslužbenec vas bo po vsej verjetnosti s pošiljko iskal doma v dopoldanskem času, v primeru, da vas ne bo doma, boste pošiljko lahko prevzeli na najbližji pošti. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk. Strošek dostave se obračuna po veljavnem ceniku podjetja GLS d.o.o.

10. Varnost

Od kupcev prejete podatke uporabljamo za potrebe naročila. Podatke posredujemo naprej na podjetja, ki so odgovorna za pošiljanje robe, če je to potrebno (ime, naslov, eventuelno telefona dogovarjanje o rokih dostave). Za potrebe plačila posredujemo podatke banki. Podatkov ne posredujemo nikomur drugemu. Po opravljeni dostavi in potem, ko smo prejeli plačilo, je dostop do podatkov kupca zaprt. Po opravljenih davčnih in trgovinsko pravnih obveznostih se podatki izbrišejo.

11. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika/kupca. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi/kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik/kupec sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Osebni podatki bodo zakodirani in preneseni s pomočjo interneta. Naše spletne strani in druge sisteme imamo zaščitene s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi proti izgubi, uničenju, dostopu, spreminjanju in širjenju podatkov s strani nepooblaščenih oseb, kljub redni kontroli pa vseh podatkov ni mogoče popolnoma zaščititi.

12. Varstvo otrok

Oglasna sporočila bodo jasno razvidna (upoštevajoč starost) in jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

Ponudnik ne sme sprejemati naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi za to imel izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov.

Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njihovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki.

Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

13. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil dostop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

14. Pravica do obveščanja

Informacija: Kupec ima pravico do neplačljivih informacij o podatkih in tudi, če je potrebno, do zaprtja in izbrisa teh podatkov. Če ima kupec vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe njegovih podatkov, se lahko obrne na: info@tilia-print.com ali nam pošlje zahtevek po pošti.

Obvestila: Po prijavi na e-novice bosta uprabnikova ime in elektronski naslov samo z izrecnim dovoljenjem uporabljena v trženjske namene, dokler se iz sistema obveščanja uporabnik ne odjavi. Uporabnik se lahko v primeru naročila prijavi tudi na e-novice, seveda pa se potem lahko kadarkoli odjavi na info@tilia-print.com

Preklic privolenj: dovoljenje za obveščanje se v toku naročevanja izrecno dovoli. Želimo vas opozoriti, da se bo podjetje Tilia print Roman Klemenčič s.p. po svojih najboljših močeh trudilo zagotoviti verodostojne in posodobljene podatke o izdelkih, ki jih trži na spletni strani. Klub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako, da ponudnik ne uspe popraviti vseh podatkov. V takem primeru bo kupec naknadno obveščen o spremembah in bo imel možnost preklica naročila z vračilom morebitne nakazane kupnine ali zamenjave naročenega izdelka.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne odražajo nujno in v celoti lastnosti izdelka, zato služijo zgolj kot informativni prikaz

15. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbe oddajte pisno po elektronski pošti na naslov: info@tilia-print.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku/kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Želimo obilo prijetnih in ugodnih nakupov.

Tilia print Roman Klemenčič s.p.

Ulica Štefana Kovača 3

9231 Beltinci

Telefon: 02 541 15 00

GSM: 041 515 976

Email: tilia.print@siol.net

Podjetje je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost.

bottom of page