top of page

May the 4th in sladkorne vrečke

Za zabavo je tiskarna Tilia print nanizala nekaj primerov, kako bi lahko izgledale sladkorne vrečke s potiskom za današnji #maythe4th praznik, ki ga poznamo predvsem oboževalci filmov Vojne zvezd.


Sladkorne vrečke s posebnim potiskom


Nemalokrat so sladkorne vrečke "opremljene" z logotipi sponzorjev ali športnih klubov oz. društev, ki so prisotni v istem lokalnem okolju, kjer se najajo bari, restavracije ipd. Takšne vrečke želijo gostom sporočiti, da naročnik sladkorja nekoga podpira oz. zanj navija. Sladkorne vrečke, ki so potiskane za točno določen dogodek, lahko nosijo podobno sporočilo in hkrati omogočijo posebno izkušnjo vsem tistim, ki se s takšno vrečko srečajo.

Če se navežemo na sladkorne vrečke za MayThe4th, to pomeni, da se lahko Star Wars fanom približate tako, da lasten logotip "spojite" s tematiko iz filma Vojne zvezd.


Nanizali smo nekaj primerov




Kaj pa avtorske pravice?


To žal ni naše področje. Svetujemo pa, da se pred pošiljanjem katerekoli grafike prepričate, ali je dotična grafika kakorkoli avtorska zaščitena ter preverite, kako je potrebno zagotoviti pravico do njene uporabe, če je avtorsko zaščitena. Morda boste potrebovali celo kakšen pravni nasvet. Vsi primeri v blogu so bili ustvarjeni s pomočjo plačljivega programa, ki omogoča uporabo grafik, ki so avtorsko zaščitene z licenco.


To je za današnji dan vse, bodite lepo oz. MayThe4Th be with you!


6 views0 comments
bottom of page