top of page

Servirni sladkor, cuker, belo zlato ...

Ta blog je spisan malo za šalo, malo zares. Če ste se kdaj znašli v situaciji, ko ste v Tiskarni Tilia print naročili servnirni sladkor po telefonu, potem bo ta blog pravšnji za vas. Tokrat namreč analiziramo, katere so najpogostejše besede, ki jih uporabljajo naše stranke, kadar po telefonu naročijo (oz. naročite) servirni sladkor.


Servirni sladkor se pogostokrat imenuje tudi ...


Zelo pogosto, če že ne najpogosteje, uporabijo/uporabite besedo: cuker. Gre za obstoječe in občasno tudi nove stranke, ki večinoma prihajajo iz Prekmurja, Prlekije ali iz Štajerske.

Čez palec ocenjujemo, da besedo cuker zaslišimo pri polovici telefonskih pogovorov.

Besedi cuker tako pripisujemo približno 45 - 50 odstotno pogostost.


Sladkor in sladkor v vrečkah


Drugo mesto zaseda: sladkor. Včasih stranke pokličejo/pokličete in dodate: "Sladkor. V vrečkah ..." Tudi sladkor je kar pogosta beseda, ki jo slišimo predvsem od strank, ki prihajajo iz gorenjske, primorske, osrednjeslovenske in savinjske regije. Približna ocena uporabe ob telefonskih naročilih: 30 - 35 %.


Katere so še preostale besede in kako pogosto se uporabljajo ob naročanju?


Pri naročanju še nismo slišali za izraze, kot so: belo zlato, rjavi kristalčki, drobci sreče ipd.

A nekaj deleža prispevata besedi: rjavi in beli. Včasih se kateri zvesti stranki zelo mudi, zato ne izgublja besed in tako ponovno naroči servirni sladkor kar s pridevnikom.

Priljubljene regije: prekmurska, podravska, savinjska.

Ti dve besedi se zaslišita ob nekje 10 - 15 % telefonskih naročil.


Zdaj pa še (dobesedno) k zadnjim besedam.


Gre za besede, ki jih naša komerciala zasliši tako poredko, da se jih ta trenutek niti ne spomni. Morda se jih ne spomni, ker jih pravzaprav še ni slišala.

A če dodate komentar pod ta blog, jih bo v spomin priklicala ob (vašem) naslednjem naročilu servirnega sladkorja. Velja?


Za zdaj pa dovolj sladkih besed.


Recent Posts

See All
bottom of page