top of page

Tisk vabil

Na našem 'meniju' se pogosto znajde tisk vabil. Če ste se slučajno znašli v situaciji, kjer vam je bila zaupana naloga, da naročite vabila, smo pripravili majhen plonklistek, ki vam pomaga, da jih boste z lahkoto naročili.


Papir


Pri izbiri papirja vam priporočamo, da ste pozorni na tri kriterije: trdota oz. kakovost, barva in format papirja. Trši papir je navadno dražji, a tudi obstojnejši. Barva papirja in vabil je seveda odvisna od vaših osebnih preferenc oz. zahtev, je pa dobro poznati razliko med mat in običajno barvo papirja. Standardni format za vabila je A5, lahko pa uporabimo večje ali manjše velikosti. Ob tem naj omenimo, da imate v naši tiskarni priložnost za izdelavo povsem unikatnih oblik vabil, s katerimi bo vaš dogodek še posebej izstopal.


Tisk


Za papirnata vabila se seveda uporablja digitalni tisk. Možnosti digitalnega tiska so praktično brezmejne. Ni pa potrebno, da je vaše vabilo 'samo' iz papirja. V primeru, da želite vabilom dodati poseben material, recimo les ali posebno plastiko (npr. leseno ščipalko, deteljico, ploskev ipd.), lahko uporabimo tudi sitotisk ali celo graviranje.






Datum


Tudi precej očiten nasvet, a vseeno ni odveč - rezervirajte vabila pravočasno pred datumom dogodka. P. S. Bolje je naročiti kakšno vabilo več, kot pa enega premalo.


Tekst


Če ste prebrali teskt 1x ali 2x, ga preberite še vsaj 5x. Ne nujno v isti minuti. In dajte ga v branje še komu drugemu. Tiskarski škrati naj vam ne uničijo lepega dela.


Povzetek


Strnjeno ponavlajmo vse, kar smo omenili že zgoraj.


Kadar imate opravka s tiskom (papirnatih) vabil vam torej priporočamo, da preverite:

- kakovost, format in barvo papirja;

- možnosti tiska (za vabila z dodatki);

- datum dogodka in število povabljenih oseb;

- tekst, tekst in še 1x tekst.


To je naš plonklistek na katerem je zbranih nekaj manj in nekaj bolj očitnih nasvetov za tisk vabil. Stavimo, da na zadnjega vsi pogostokrat pozabljamo.


28 views0 comments
bottom of page